latinica  ћирилица
11/08/2022 |  11:30 ⇒ 19:33 | Autor: RTRS

U akciji MUP-a Srpske uhapšeni Lubura i Roguljić (FOTO/VIDEO)

Policijski službenik Nedeljko Lubura i Bojan Roguljić uhapšeni su u policijskoj akciji koju sprovodi MUP Republike Srpske na području Banjaluke, nezvanično saznaje RTRS. Policija u Banjaluci pretresa lokacije koje koriste ova lica.
Policija u motelu "Јezero" u Trnu - Foto: RTRS
Policija u motelu "Јezero" u TrnuFoto: RTRS

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske lišili su slobode danas u Banjaluci lica N.L. i B.R. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više krivičnih djela.

Iz MUP-a Srpske navode da se uhapšeni sumnjiče da su izvršili krivična djela organizovani kriminal, pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

 - S obzirom da je lice N.L. pripadnik Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a, biće suspendovan i protiv njega će biti podnesen zahtjev za sprovođenje untrašnjeg postupka - navode iz MUP-a.z MUP-a naglašavaju da je ova operativna aktivnost realizovana zahvaljujući saradnje MUP-a Srpske i Evropola.

 

Lubura i Roguljić biće predati postupajućem tužiocu u zakonskom roku, saopšteno je iz Tužilaštva BiH po čijem nalogu je izvršena akcija.

Iz Tužilaštva navode da će postupajući tužilac ispitati osumnjičene i donijeti oduku o daljim aktivnostima, te da su u okviru ove akcije izvršeni i pretresi na području Banjaluke.