latinica  ћирилица
11/08/2022 |  12:25 ⇒ 13:36 | Autor: RTRS

Dodik: Mala i srednja preduzeća imaće svu podršku institucija u Srpskoj

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su mala i srednja preduzeća veoma važna za razvoj privrede i imaju svu podršku institucija u Srpskoj.
Milorad Dodik (Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC) -
Milorad Dodik (Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC)

- Već nekoliko godinu zaredom Vlada Republike Srpske daje podsticaje našim preduzećima za digitalizaciju i onlajn poslovanje, a ove godine je izdvojeno više od milion maraka podrške kako bi unaprijedili svoje poslovanje - naveo je Dodik na svom Instagram nalogu.

      View this post on Instagram

A post shared by Milorad Dodik (@mdodik.official)

On je istakao da će javni poziv, koji je objavilo Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske, biti otvoren do 25. avgusta, a u zavisnosti od broja zainteresovanih, ovaj fond će biti i korigovan.

- Želimo da se naša preduzeća što prije digitalizuju i tako budu što konkurentnija na domaćem, kao i na međunarodnom tržištu - istakao je Dodik.

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske objavilo je juče javni poziv za dodjelu oko milion KM podsticaja za mala i srednja preduzeća u Srpskoj.

Cilj je da se pruži podrška jačanju, razvoju, promociji i dinamičnijem rastu malih i srednjih preduzeća u Republike Srpske.