latinica  ћирилица
11/08/2022 |  16:14 ⇒ 16:15 | Autor: TANЈUG

Abazović najavio imena onih koji destabilišu Crnu Goru

Crnogorski premijer Dritan Abazović danas je najavio da će 19. avgusta, na dan glasanja u parlamentu o (ne)povjerenju njegovoj vladi, pobrojati imena onih koji destabilišu Crnu Goru zarad ličnih finansijskih interesa.
Dritan Abazović (Foto: Tanjug/ Risto Božović) -
Dritan Abazović (Foto: Tanjug/ Risto Božović)

Istakao je i da evropsku Crnu Goru destabilišu oni koji nisu mogli da postignu rezultate proteklih 30 godina.

Poručio je da će nastaviti borbu za slobodnu Crnu Goru.

- Ruka pravde neće stati. Imaće neko da nastavi ovu borbu i da izvedu do kraja. Raduje me da je prestala priča o Temeljnom ugovoru i da pričaju o kriptovanim telefonima. Imamo svi konja za trku, a izjava urednika (hrvatskog nedjeljnika) Nacionala treba da brinu one koji danas pišu o meni. (Ivo) Pukanić je žrtva švercera cigareta i iz naše zemlje - rekao je premijer u razgovoru sa novinarima prilikom obilaska vatrogasaca na lokaciji Dražin vrh.

Ponovo je negirao da je tražio kriptovani telefon od kriminalnih klanova.

- Znamo za koga radi Mportal. Mene ne zanimaju obračuni sa klanovima, a ova država ima prioritet da se odbrani od jednog klana koji je aktivan i koji destabiliše Crnu Goru. 19. avgusta ću pobrojati imena koji destabilišu Crnu Goru - naveo je.

Kriptovani telefon je, kaže, dobio od prijatelja koji nije član kriminalne grupe.

- Nikad ga nisam koristio jer je za mene komplikovan. Prijavio sam Upravi policije da ga posjedujem - kazao je Abazović, prenio je portal podgoričkog Dana.

O nedavnom boravku u Dubrovniku i šetnji Stradunom sa biznismenom Ratkom Kneževićem, Abazović kaže da mu je bilo zadovoljstvo da razmijeni mišljenje sa nekim ko je, kako je rekao, veoma dobro informisan.

- Razgovarao sam sa dosta ljudi koji su bili u Crnoj Gori kao i sa porodicama iz Dubrovnika. Treba da pravimo mostove saradnje i da razvijamo odnose - naveo je Abazović.