latinica  ћирилица
11/08/2022 |  19:05 ⇒ 23:02 | Autor: RTRS

Lubura i Roguljić skrivali pripadnika klana iz Crne Gore? (VIDEO)

Policija Srpske ponovo u akciji. Na području Banjaluke uhapšeni su policijiski službenik Nedeljko Lubura i Bojan Roguljić, sin privrednika Slavka Roguljića.
Policija u motelu "Јezero" u Trnu - Foto: RTRS
Policija u motelu "Јezero" u TrnuFoto: RTRS

Uhapšeni su zbog sumnje u umiješanost skrivanja lica sa Interpolove potjernice nakon izvršenog krivičnog djela.

U Banjaluci i Laktašima izvršeni su i pretresi objekata koje koriste Lubura i Roguljić.

Ovom akcijom MUP Srpske je još jednom poslao poruku da nema nedodirljivih i da je zakon isti za sve.

Nedeljko Lubura i Bojan Roguljić terete se da su pružali zaštitu pripadniku jednog od zloglasnih klanova iz Crne Gore koji se, kako nezvanično saznajemo, tereti za izvršenje teških krivičnih djela. Lubura i Roguljić predati su u nadležnost Tužilaštva BiH.

- Uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više krivičnih djela, prije svega krivičnih djela organizovani kriminal, pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela kao i krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja. Ono što možemo još reći je da se ova operativna aktivnost upravo provodi zahvaljujući saradnji MUP-a Republike Srpske sa EUROPOL-om - navela je Mirna Miljanović, načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Republike Srpske.

Nezvanično, otvaranjem Skaj aplikacije koju su koristili osumnjičeni za druga krivična djela došlo se do imena Lubure i Roguljića.

Iz Tužilaštva BiH rekli su da će osumnjičeni u zakonskom roku biti predati postupajućem tužiocu koji će ih ispitati i donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova ranije su upozorili da neće biti zaštićen nijedan policijski službenik koji ne bude poštovao zakon. Tako će biti i ovaj put. Privedeni policijski službenik biće suspendovan i biće podnesen zahtjev za sprovođenje unutrašnjeg postupka.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske nastaviće primjenu principa nulte tolerancije na kriminalne i koruptivne radnje pripadnika MUP-a. Nulta tolerancija odnosi se i na ponašanja koja na bilo koji način škode ugledu Ministarstva - poručio je ranije ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Svi oni koji su se drznuli da "ukaljaju" ugled policije i plavu uniformu - sankcioni su. Podsjećamo, da su krajem jula ove godine, nakon sprovedenog disciplinskog postupka, zbog zloupotrebe, prekoračenja ovlašćenja i narušavanja ugleda - bez posla ostala tri inspektora.