latinica  ћирилица
12/08/2022 |  08:29 ⇒ 08:34 | Autor: sputniknews.com

Brazilka pobijedila najbolju teniserku svijeta

Brazilska teniserka Beatriz Hadad Maja (23) napravila je veliko iznenađenje u osmini finala Rodžers kupa u Torontu gdje je pobijedila je najbolju igračicu svijta Igu Švjontek.
Beatriz Hadad Maja (Foto: EPA-EFE/EMILIO NARANJO) - Foto: ilustracija
Beatriz Hadad Maja (Foto: EPA-EFE/EMILIO NARANJO)Foto: ilustracija

Јužnoamerikanka, trenutno 24. na VTA listi, poslije tri sata velike borbe eliminisala je Poljakinju rezultatom 6:4, 3:6, 7:5.

- Možda ću sljedeći put uspjeti da nađem bolja rješenja i budem sigurnija, čak i ako mi uslovi ne odgovaraju. Napravila sam puno grešaka koje nisam smjela - priznala je Švjontekova poslije meča.

Teško mi je bilo da pronađem ritam, kaže Iga, vjerovatno zato što je ona ljevoruka, a ja se nisam prilagodila na njen servis.

- Plus vetar. Mislim da bih igrala bolje bez vjetra, mećutim, baš je jako duvao - dodala je Iga i poručila da će se popraviti do sljedećeg turnira.

U prva dva seta obje igračice su po jednom oduzele servis protivnici, dok je u odlučujućem trećem, koji je trajao 71 minut, Švojontek došla do brejka već u prvom gemu.

Brazilka je uzvratila, osvojila je četiri od narednih pet gemova i povela je sa 4:2, ali se Poljakinja nije predavala i novim brejkom vratila je egal rezultat – 4:3.

Ipak, Hadad Maja je nakon propuštene meč lopte u desetom gemu na servis rivalke u 12. iskoristila četvrtu meč loptu i u četvrtfinalu igra sa Švajcarkinjom Belizom Benčić.