latinica  ћирилица
12/08/2022 |  10:01 | Autor: RTRS

Uhapšen zbog pucanja iz vatrenog oružja

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška lišili su slobode lice B.M. iz Gradiške, koje se sumnjiči da je u toku noći 10/11.08.2022. godine u mjestu Јablanica, grad Gradiška ispalilo više hitaca iz vatrenog oružja.
Hapšenja - Foto: SRNA
HapšenjaFoto: SRNA

- Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da je lice B.M. tokom boravka u mjestu Јablanica, grad Gradiška ispalilo nekoliko hitaca iz vatrenog oružja što je snimilo i naknadno objavilo na svom Instagram profilu. Navedeno lice je lišeno slobode, te je policijskim službenicima dobrovoljno predalo mobilni telefon sa kojim je snimljen navedeni događaj. Daljim radom došlo se do saznanja da je vatreno oružje licu B.M. ustupilo i dalo na upotrebu lice G.L. iz Kozarske Dubice, koje je policijskim službenicima dobrovoljno predalo vatreno oružje-vojnu pušku - navedeno je u saopštenju PU Gradiška.

Svi pronađeni i oduzeti predmeti su deponovani u depozit Osnovnog suda u Gradišci, te će isti poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

O svemu je obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, pod čijim nadzorom se preduzimaju sve dalje mjere i radnje, a po kompletiranju predmeta protiv lica B.M. slijedi podnošenje izvještaja nadležnom tužilaštvu za počinjena krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i ugrožavanje sigurnosti', a protiv lica G.L. slijedi podnošenje izvještaja nadležnom tužilaštvu za počinjena krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.