latinica  ћирилица
12/08/2022 |  10:21 ⇒ 11:17 | Autor: RTRS

"Glas za Dodika i Cvijanović je glas za opstanak Republike Srpske"

Pobjeda Milorada Dodika za predsjednika Republike Srpske i Željke Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva BiH na predstojećim opštim izborima u BiH garantuje opstanak Republike Srpske, ističe se u saopštenju Konzervativnog pokreta "Naši".
Milorad Dodik i Željka Cvijanović - Foto: SRNA
Milorad Dodik i Željka CvijanovićFoto: SRNA

- Predstojeći opšti izbori u BiH, koji će biti održani 2. oktobra, po svom značaju i po svojoj važnosti za Srbe iz Republike Srpske, ali i nas u Srbiji i širom sveta gde god da su Srbi, po svom značaju i važnosti ne zaostaju za dosadašnjim našim političkim identitetskim bitkama - kažu iz ovog Pokreta.

To ovoga puta ima još veći značaj za Srbe i Republiku Srpsku, jer bošnjačko-zapadna koalicija pokušava, kao nikada do sada, da ospori njeno postojanje raznim zakonodavno-pravničkim mahinacijama s ciljem da se Republika Srpska stavi uza zid i prekrši Dejtonski sporazum unitarizacijom BiH, naglašava se u saopštenju.

Iz Pokreta "Naši" navode da su valjda računali da će uz pomoć Zapada dobiti snagu za to, te da vođa srpskog naroda neće imati hrabrosti da se usprotivi bilo kakvom dovođenju u pitanje Republike Srpske, da se u Republici Srpskoj neće probuditi "instinkt samoodržavanja", te da Milorad Dodik neće imati hrabrosti da zaigra na sve ili ništa.

- Međutim, prevarili su se i mlađi Izetbegović, danas vodeći ratni huškač na zapadnom Balkanu ali i pojedini zapadni ambasadori u Sarajevu. Prevladala je Dodikova odlučnost da brani Republiku Srpsku - srpski Pijemont, srpsku državnu tvorevinu s leve strane Drine. Јer, pod vođstvom najvećeg srpskog patriote Milorada Dodika, po ko zna koji put, pojavila se odlučnost da brani srpsku državnu tvorevinu s leve strane Drine. Uostalom pod vođstvom Dodika Republika Srpska je pretvorena u srpski Pijemont - naglašava se u sa saopštenju.

Iz Konzervativnog pokreta "Naši" ističu da srpski narod s lijeve strane Drine, u Republici Srpskoj, ne smije sebi dozvoliti da svoje povjerenje daju onima koji trguju istinom sa strancima, poput Јelene Trivić ili Mirka Šarovića.

- Kakvu to Јelena Trivić namerava da vodi politiku ako se srdačno sastala sa nelegalnim i neizabranim Kristijanom Šmitom, koga Republika Srpska s pravom ne priznaje, neka to jasno kaže narodu u Republici Srpskoj. Da li ovo dvoje pomenutih mogu istrajati na srpskom stanovištu koje povlači siline rizike i lične žrtve. Dodik je pokazao da može - govore u saopštenju.

Može li Trivićeva, uz dužno poštovanje prema njoj, dostojno zameniti Dodika, državnika megdandžijskog formata, koji za razliku od Trivićeve, koja se sve više služi tuđim, stranim naočarima, gleda isključivo srpskim očima. Naravno da ne može", dodaje se u saopštenju.

Iz Pokreta "Naši" poručuju da zato nema dvojbe za opstanak Republike Srpske - glas za Dodika, pogotovo u situaciji kada do njih stižu informacije da su se Јelena Trivić i njen partijski kolega, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković dogovorili da pozdrave najavljenih pedeset njemačkih vojnika kao pojačanje Eufora u BiH, odlukom njemačkog kancelara Olafa Šolca.

- Istog onog Šolca koji je nedavno prisustvovao privatnoj zabavi na kojoj je bilo najmanje osam devojaka drogirano, kako mediji prenose, drogom za silovanje. Onog kancelara Šolca koji će 19. avgusta morati da da iskaz pred istražnim odborom u Hamburgu. Onoga Šolca kojem se prebacuje da je tokom obavljanja funkcije gradonačelnika Hamburga pomagao 'Varburg banci' u zadržavanju 47 miliona evra potraživanja poreskih vlasti - ističe se u saopštenju.

Iz Konzervativnog pokreta "Naši" ističu da "upravo Šolca, Šmit i tu njemačku bratiju prima i ceni Trivićeva, Stanivuković i opozicija u Republici Srpskoj, kao svoje mentore, kako bi se, uz njihovu pomoć, rešili Milorada Dodika, odnosno Republike Srpske".

- Naš pokret, sa sjedištem u Aranđelovcu, poziva glasače u Republici Srpskoj da na predstojećim izborima ne daju glas onima koji imaju više razumevanja za politiku sina Alije Izetbegovića, te Olafa Šolca i Kristijana Šmita, nego za Milorada Dodika, Željku Cvijanović i ostale srpske patriote, jer od ishoda ovih izbora zavisi opstanak srpskog naroda sa leve strane Drine - kažu u saopštenju.

Ne zaboravite da je u ovom sveopštem napadu zapadnih moćnika, bošnjačkih političara i njihovih srpskih sluga na Republiku Srpsku za sve nas Srbe ovo identitetska bitka u čijem se centru bije bitka za pamćenje naših srpskih žrtava koji su dali život da bi danas živjeli slobodno, kao svoji na svome u našoj državi Republici Srpskoj, a ne ispunjavali želje stranaca", naglašava se u saopštenju.

Iz Pokreta "Naši" poručuju da "na narednim izborima za pravog Srbina nema dileme - glas za Dodika i Željku je glas za opstanak Republike Srpske, živjela Republika Srpska!".