latinica  ћирилица
12/08/2022 |  13:11 | Autor: RTRS

Borac sutra u gostima kod Slobode do treće uzastopne pobjede

Fudbaleri Borca sutra gostuju u Banovićima, a protivnik je Sloboda iz Tuzle. Banjalučani će pokušati da ostvare treću uzastopnu pobjedu u M:tel Premijer ligi BiH.
Konferencija za novinare FK Borac - Foto: RTRS
Konferencija za novinare FK BoracFoto: RTRS

Pobjedama protiv Posušja i Igmana, fudbaleri Borca popravili su loš utisak sa početka sezone, i ono što je vrlo bitno u ta dva susreta nisu primili gol. Sada Banjalučane očekuje utakmica protiv Slobode , koja će biti odigrana u Banovićima, gdje Tuzlaci igraju svoje domaće utakmice do zavšteku radova terena na “Tušnju“.

Biće to prilika Borcu da se nastavi pobjednička serije i osvoje nova tri boda.

- Mi smo kao domaćini izgubili od Sarajeva, a Tuzla Siti je igrala neriješeno sa Slobodom 0:0, a onda je Tuzla savlada Sarajevo sa 5:1. Zato sam i rekao da jako poštujem ovu ligu i da je dosta ujednačena, iz kola u kolo dokazuje da sam bio u pravo kada sam rekao da ovdje nema unaprijed upisanih ni bodova ni pobjeda jer svako može svakog da dobije – rekao je trener Borca Nenad Lalatović.

Borac će u nastavku sezone biti jači za Nikolu Ninkovića, nekadašnjeg fudbalera Đenove i Empolija, koji je sa ekipom odradio u prvi trening. Ninkoviću će trebati vremena da uđe u fromu, pa se njegv debi u crveno-plavom dresu očekuje za 15-ak dana.

Utakmica u Banovićima, Borac – Sloboda, počinje od 17 časova.

Poslije četiri odigrana meča, Banjalučani su na trećoj poziciji sa sedam bodova, tri manje od vodećeg Širokog, dok je Sloboda osvojila bod iz dvije utakmice i nalazi se na devetom mjestu na tabeli.