latinica  ћирилица
12/08/2022 |  14:22 ⇒ 14:27 | Autor: SRNA

Ljevnaić: Od ski centra "Igrišta" zavisiće najmanje 2.000 radnih mjesta

Olimpijski centar "Јahorina" će u ski-centru "Igrišta" kod Vlasenice zaposliti najmanje 100 ljudi, a indirektno će od njegovog rada zavisiti najmanje 2.000 radnih mijesta, izjavio je direktor Olimpijskog centra Dejan Ljevnajić.
Radovan Višković u posjeti ski centru Igrišta - Foto: SRNA
Radovan Višković u posjeti ski centru IgrištaFoto: SRNA

Radove na skijalištu "Igrišta" danas su sa Ljevnaićem posjetili premijer Republike Srpske Radovan Višković, predsjedik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Nedeljko Elek i načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

Radovi su počeli prije nešto više od mjesec dana, a danas je definisana trasa gasifikacije ski-centra "Igrišta", saopšteno je iz Olimpijskog centra.

Ljevnaić je rekao da postoji velika šansa da se na Igrištima napravi najbolji i najmoderniji ski-centar u širem regionu.

- Ski-staze gradimo po FIS standardima s ciljem mogućnosti održavanja takimičenja u skijanju na najvećem svjetskom rangu. Velika prednost je i strateški dobar položaj i blizina aerodroma u Tuzli - istakao je Ljevnaić.

Prema njegovim riječima, ovaj kraj će imati mnogobrojne benefite od pokretanja ski-centra, što se može vidjeti i na primjeru Јahorine prethodnih godina.

- Vlasenica i Han Pijesak će dobiti nove investitore, nova radna mjesta u hotelijerstvu, turizmu i proizvodnji domaće hrane. Samo mi, kao Olimpijski centar, ćemo u poslovnoj jedinici `Igrišta` zaposliti najmanje 100 ljudi, a indirektno će od našeg rada zavisiti najmanje 2.000 radnih mijesta - ukazao je Ljevnaić.

Ljevnaić je dodao da je Vlada Republike Srpske, prevođena Viškovićem, prepoznala značaj, usvojila projekat i obezbijedila garanciju za izgradnju ovog ski-centra, a veliku zahvalnost duguje i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, koji od samog početka podržava sve njihove ideje.

Na ski-centru "Igrišta" planirana je izgradnja dvije ski-staze, žičare, sistem za osnježavanje koji će garantovati najmanje 120 snježnih dana, jezero za vještačko osnježavanje kapaciteta 30.000 metara kubnih, pokretne trake, tjubing staze i zabavni sadržaj u vidu mini zip lajna, kao i izgradnja parkinga i svih pratećih sadržaja neophodnih za fukcionisanje jednog ski-centra.

Ovo će biti ski-centar idealan za dnevne i vikend turiste, a svojim dobrim strateškim položajem će biti odlično mjesto za odmor i rekreaciju.