latinica  ћирилица
12/08/2022 |  15:57 ⇒ 16:00 | Autor: SRNA

Tramp: Navodi o nuklearnom oružju su laž

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp saopštio je danas da je "pitanje nuklearnog oružja laž", reagujući na pisanje Vašington posta o tome da su agenti Federalnog istražnog biroa tražili dokumente o nuklearnim stvarima kada su pretresli Trampov dom na Floridi.
Donald Tramp (Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW) -
Donald Tramp (Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW)

Nije jasno da li su takvi dokumenti pronađeni na Trampovom imanju u Palm Biču, piše list. Rojters nije mogao da potvrdi izvještaj iz nezavisnih izvora.

Tramp je objavio na svojoj društvenoj mreži da je "pitanje nuklearnog oružja laž" i izjednačio to sa kontroverzama u vezi sa Rusijom, istragom koju je vodio specijalni savjetnik Robert Miler i svoja dva impičmenta.

- Umiješani su isti odvratni ljudi - napisao je Tramp.

On nije predstavio nikakve dokaze za tvrdnju da su pomenuti navodi "laž" niti za svoju tvrdnju da su dokazi možda podmetnuti.

- Zašto FBI ne bi dozvolio da se inspekcija imanja Mar a Lago obavi u prisustvu našeg advokata ili drugih? - upitao je bivši predsjednik SAD.

Trampovo imanje pretreseno je u okviru istrage o tome da li je bivši predsjednik premjestio dokumente iz Bijele kuće kada je u januaru 2021. godine otišao sa funkcije. U Ministarstvu pravde vjeruju da je dio dokumentacije povjerljiv.