latinica  ћирилица
12/08/2022 |  16:20 ⇒ 20:17 | Autor: RTRS

Sve spremno za Srpska open (VIDEO)

Sve je spremno za početak 20. izdanja teniskog Čelendžer turnira Srpska open koji će ove godine biti održan od 22. do 28.avgusta.
Srpska open 2022. - Foto: RTRS
Srpska open 2022.Foto: RTRS

I ove godine jedan od medijskih pokrovitelja je Radio televizija Republike Srpske.

Očekuje se izuzetno kvalitetan turnir.

S četiri kontinenta iz 24 zemlje dolaze igrači, raspoređeni od 242. do 308.mjesta na ATP listi.

U glavnom dijelu nastupiće 32 tenisera, a u kvalifikacijama 24.

Predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske i direktor turnira Draško Milinović na prvoj konferenciji za medije uoči ovogodišnjeg turnira istakao je da pripreme teku planiranom dinamikom, te da će sve biti spremno do početka kvalifikacija.

- Pripreme protiču u najboljem redu i sve će biti spremno za kraj avgusta. Kao što znate, u dogovoru sa ATP ove godine pomjeren je datum održavanja turnira i biće odigran od 22. do 28. avgusta. Nadamo se lijepom vremenu, kako bi sve ovo što planiramo da uradimo u Nacionalnom teniskom centru prošlo u najboljem mogućem redu, te smo uvjereni da ćemo gledati vrhunski tenis u Banjaluci - istakao je Milinović.

Sekretar Teniskog saveza Republike Srpske Dragan Dragičević takođe se zahvalio institucijama na svesrdnoj pomoći, ali i generalnom sponzoru, kompaniji M:tel.

On je prisutne upoznao sa teniserima koji će krajem avgusta stići u grad na Vrbasu, kako bi se predstavili banjalučkoj publici.

- U glavnom turniru biće 32 igrača, plasirana od 242. do 308. mjesta. Trenutno najbolje plasirani igrač je Lorenco Đustino iz Italije (242. mjesto), dok je drugi nosilac, takođe Italijan, Salvatore Karuzo (244). Očekujemo Robina Hasea iz Holandije, nekada 33. igrača svijeta, kao i Tomasa Belučija, svojevremeno 21. igrača na ATP listi, koji je 2018. već igrao na našem turniru. U Banjaluku dolaze teniseri iz 24 svjetske zemlje, sa četiri kontinenta. Očekujemo kvalitetan turnir jer dolaze poprilično ujednačeni igrači - istakao je Dragičević.

Srpska open slavi 20.rođendan, a ovogodišnje izdanje biće u znaku 30 godina postojanja i Teniskog saveza Republike Srpske.

Tim povodom biće doržana i svečana akademija 24.avgusta. Odmah nakon Čelendžera u planu su infrastrukturni radovi u Nacionalnom teniskom centru.

Glavni cilj je da sljedeće godine turnir ode u višu kategoriju.

Radio televizija Republike Srpske i ove godine je medijski pokrovitelj.

Prenosiće sve mečeve od četvrtfinala.