latinica  ћирилица
12/08/2022 |  17:39 ⇒ 18:06 | Autor: RTS

Amerikanci popustili mjere za nevakcinisane, ali Novak ipak ne igra u Sinsinatiju

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Sjedinjenih Američkih Država donio je novi paket relaksiranih mjera u borbi protiv virusa korona. Ograničenja u Americi su umanjena i posebno se tiču preporuka za karantin i držanje distance, ali ona koja su u vezi sa ulaskom u zemlju nisu mijenjana, što znači da Novak Đoković i dalje ne može da kroči na teritoriju SAD.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON) -
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON)

Đoković zbog činjenice da nije vakcinisan ne može da uđe na teritoriju Amerike i tokom dana je zvanično potvrđeno da neće nastupiti ni na mastersu u Sinsinatiju.

Novak je osvajao Sinsinati dva puta tokom karijere (2018. i 2020. godine), ali uprkos novim mjerama, sve je realnije da će propustiti i Јu-Es open.

CDC je potvrdio da nevakcinisani Amerikanci mogu da preskoče karantin nakon što budu izloženi virusu i umjesto toga, samo moraju nositi deset dana nove kvalitetne maske i da se testiraju petog dana ili ranije ako imaju simptome.

Saopšteno je da nevakcinisane i vakcinisane osobe sada imaju iste preporuke, dok stranci koji nisu primili vakcinu protiv kovida i dalje ne mogu da doputuju u Sjedinjene Države – među njima je i Đoković.

U Sinsinatiju će igrati Rafael Nadal koji, u slučaju osvajanja titule, može da dođe i do prvog mjesta na ATP rang-listi.

Predstojeći masters na programu je od 13. do 21. avgusta, dok Јu-Es open počinje 29. avgusta.