latinica  ћирилица
12/08/2022 |  19:07 ⇒ 20:10 | Autor: RTRS

Da li je bezbjednosni sektor u BiH postao rasadnik kriminala i korupcije? (VIDEO)

U učestalim policijsko-tužilačkim akcijama, već je postala konstanta "padaju" i bezbjednjaci saradnici kriminalaca. Policija redom hapsi, pa i u svojim redovima. U Republici Srpskoj odmah i suspenduje.
Policijske akcije - Foto: RTRS
Policijske akcijeFoto: RTRS

U bezbjednosne agencije u BiH međutim, osumnjičenici se, zaslugama poslodavaca i Suda BiH, uredno već za koji dan, vraćaju na posao.

Tamo ih uglavnom sačekaju već osumnjičeni ili optuženi direktori, pa čak i resorni ministar sa obje "kvalifikacije".

Spektar inkriminisanih radnji koje im tužioci stavljaju na teret preširok - od krivotvorenja diploma i drugih dokumenata, nezakonitog presretanja komunikacija, saučesništva u krijumčarenju narkotika... pa do ratnih zločina!

Da li je bezbjednosni sektor u BiH postao rasadnik kriminala i korupcije!?

Kriminalom i korupcijom protiv "kriminala i korupcije" postala je omiljena "disciplina" bezbjednjaka u BiH. Na vrhu piramide je svestrani Selmo Cikotić.

Tragovi mu premreženi u dosijeima tužilaca. Zanovljena istraga zbog zločina "generala Cikotića" nad bugojanskim Hrvatima u ratu.

U miru - zbog obrazovnih manipulacija "profesora Cikotića" u američkoj "fabrici" diploma Denisa Prcića, zbog ometanja tužilačkih istraga "ministra bezbjednosti Cikotića" i zbog šverca oružjem i municijom "ministra odbrane Cikotića".

Posljednja istraga je krunisana. Optužen je za korupciju, i to visoku i baš tešku - skoro 10 miliona maraka! Suđenje je počelo. No kao višestruki osumnjičenik i optuženik, Cikotić i dalje ministruje.

Opširnije pogledajte u videu.