latinica  ћирилица
12/08/2022 |  21:25 ⇒ 13/08/2022 | 08:36 | Autor: Agencije

Tragedija na Cetinju; Trodnevna žalost u Crnoj Gori (FOTO/VIDEO)

Tridesetčetvorogodišnji Vuk Borilović ubio je danas 11 osoba na Cetinju, nakon čega je ubijen.
Tragedija na Cetinju (foto: EPA-EFE / BORIS PEJOVIC) -
Tragedija na Cetinju (foto: EPA-EFE / BORIS PEJOVIC)

Kako Vijesti saznaju, muškarac je pucao na više ljudi u blizini njegovog mjesta stanovanja.

Vlada Crne Gore proglasila je trodnevnu žalost povodom tragedije koja se danas dogodila na Cetinju.

U skladu sa Odlukom Vlade dani žalosti su subota, nedjelja i ponedjeljak, odnosno 13, 14 i 15. avgust 2022. godine.

Povodom trodnevne žalosti, u skladu sa Zakonom o državnim simbolima i Danu državnosti, iz Vlade je saopšteno da će zastave biti spuštene na pola koplja na svim zgradama državnih organa i zgradama organa lokalne samouprave i javnih ustanova.

Dežurni tužilac Andrijana Nastić rekla je za TV Vijesti, nakon okončanog uviđaja, da su na licu mjesta zatekli devet smrtno stradalih osoba, a da su iz Kliničkog centra dobili informaciju da su još dvije osobe podlegle povredama.

Ubijeno je i dvoje djece, a među šestoro hospitalizovanih - dvoje na Cetinju i četvoro u KCCG-u - je i jedan policajac. Napadača je, kako je kazala Nastić, usmrtio sugrađanin.

Današnji dan tragičan je ne samo za Cetinje, nego za cijelu Crnu Goru, izjavio je direktor Uprave policije Zoran Brđanin u video poruci nakon današnje tragedije na Cetinju u kojoj je ubijeno 11 osoba, među kojima je i dvoje djece.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća narodu Crne Gore.

- Duboko sam potresena viješću o tragediji koja se dogodila na Cetinju, u kojoj su nedužni građani, među kojima i djeca, tragično izgubili živote - navodi se u telegramu predsjednice Srpske.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je telegram saučešća predsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću povodom tragedije na Cetinju.

Višković je naglasio da je "ova nezapamćena tragedija duboko potresla sve nas u Republici Srpskoj i, u ovim teškim trenucima, istinski saosjećamo u bolu sa porodicama stradalih".

 

 

Tragedija na Cetinju (foto: Pobjeda CG)

Od četvoro hospitalizovanih u Kliničkom centru Crne Gore nakon današnje tragedije na Cetinju, troje je u životnoj opasnosti, rekla je direktor ovog centra Ljiljana Radulović, prenosi Srna.

Ona je dodala da su u toku operacije troje povrijeđenih, dok je jedan pacijent stabilnog zdravstvenog stanja.

Crnogorski premijer Dritan Abazović napisao je na svom telegram kanalu da je današnji događaj na Cetinju tragedija koju Crna Gora ne pamti.

- Pozivam sve građane Crne Gore da mislima zajedno budemo uz porodice nevino stradalih žrtava, njihove rođake, prijatelje i sve građane Prestonice Cetinje - naveo je Abazović na Telegramu.