latinica  ћирилица
12/08/2022 |  22:43 ⇒ 22:44 | Autor: SRNA

Patrijarh Porfirije izrazio saučešće povodom tragedije na Cetinju (FOTO)

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije izrazio je saučešće povodom današnje tragedije na Cetinju u kojoj je život izgubilo 11 osoba, među kojima i dvoje djece.
Patrijarh Porfirije - Foto: RTRS
Patrijarh PorfirijeFoto: RTRS

Srpski patrijarh izrazio je saučešće porodicama nastradalih, premijeru i Vladi Crne Gore, ali i svim stanovnicima Cetinja i građanima Crne Gore, piše na Instagram nalogu patrijarha.

- Danas se molimo da Vaskrsli Gospod Hristos upokoji u Svome Carstvu duše svih nevino postradalih na Cetinju. Molimo se i za porodice i rodbinu postradalih, da im Gospod pošalje utjehu i snagu da ove teške dane stradanja iznesu sa vjerom i nadom u sveopšte vaskrsenje, koje je Hristos svojim Vaskrsenjem podario svakom čovjeku. Neka Gospod, molitvama Svetog Petra Cetinjskog Čudotvorca, daruje snagu i brz oporavak i svima koji su danas na Cetinju zadobili teške rane i ozljede - naveo je patrijarh Porfirije.

      View this post on Instagram

A post shared by Patrijarh Porfirije (@porfirije_patrijarh)

Tridesetčetvorogodišnji Cetinjanin čiji su inicijali V.B. ubio je danas na Cetinju iz lovačke puške desetoro ljudi, među kojima i dvoje maloljetne djece, potvrdio je večeras direktor Uprave policije Crne Gore Zoran Brđanin