latinica  ћирилица
13/08/2022 |  09:39 ⇒ 09:46 | Autor: TANЈUG

Emotivan oproštaj Stolice: Imao sam velike snove

Dosadašnji trener fudbalera Partizana Ilija Stolica, koji je smijenjen poslije eliminacije od kiparskog AEK-a u kvalifikacijama za Ligu Evrope, na veoma emotivan način oprostio se od crno-bijelih.
Ilija Stolica (Foto: TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC) -
Ilija Stolica (Foto: TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC)

- Dragi Partizanovci, u ovim teškim trenucima osjećam potrebu da vam se obratim i oprostim se od vas i voljenog kluba kao čovjek, najiskrenije, čistog obraza, jer to je prava suština ljudskog bića - naveo je Stolica u pisanoj izjavi Tanjugu.

Kada sam dolazio na klupu Partizana bio sam neobično uzbuđen, pošto postajem trener kluba za koga navijam od malih nogu, naglasio je mladi stručnjak.

- Imao sam velike snove, želio sam najviše. Da sa klubom bilježim pobjede, koje će svim pravim partizanovcima donositi osmijeh na lice. Znao sam da dolazim u teškom momentu, možda najtežem u istoriji naših crno-bijelih. Pa ipak, entuzijazam me nije napuštao - istakao je Stolica.

On je otkrio da su mu mnogi govorili "da je kamikaza i da će brzo da izgori", ali da im nije vjerovao jer je slušao samo svoje srce.

Nismo uspjeli da ispunimo planove, sticajem raznoraznih okolnosti, na moju veliku žalost. Želim ovim putem da vam poručim da su moje namjere bile časne, da sam radio čisto kao suza. Mnogo toga se urotilo protiv nas, šibali su nas i bočni vjetrovi. Ostavio bih ipak podrobniju analizu za neku drugu priliku, utisci su još svježi i meni i te kako bolni, ističe je Stolica.

- Mom Partizanu, kao i uvijek, želim sve najljepše. Sa nadom da će se stvari u kratkom roku pokrenuti. Igračima, zaposlenima u klubu, mom nasljedniku na klupi, želim svako dobro! Vaš Ilija Stolica - zaključio je sada već bivši trener crno-bijelih.

Umjesto njega klupu Partizana preuzeo je nekadašnji prvotimac i reprezentativac Gordan Petrić.