latinica  ћирилица
13/08/2022 |  10:29 | Autor: SRNA

Cetinje: Povrijeđeni u napadu operativno zbrinuti, jedno lice životno ugroženo

U Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici hospitalizovane su četiri osobe ranjene na Cetinju, od kojih je jedna životno ugrožena i na intenzivnoj je njezi, dok su dva pacijenta hospitalizovana u cetinjskoj Bolnici i van životne su opasnosti.
Tragedija na Cetinju (foto: screenshot - youtube.com / Pobjeda) -
Tragedija na Cetinju (foto: screenshot - youtube.com / Pobjeda)

Prema podacima crnogorskog Kliničkog centra, jedan pacijent koji je kod njih na liječenju je van životne opasnosti i smješten je na Klinici za neurohirurgiju.

- Drugi pacijent je nakon prijema operativno zbrinut, ima povrede moždanih struktura i koštanih struktura glave, grudnog koša, životno je ugrožen i nalazi se u Centralnoj intezivnoj jedinici - naveli su iz Kliničkog centra.

Treći pacijent ima povredu trbušnih organa, dominantno jetre, operativno je zbrinut i na mjerama dalje intezivne terapije i monitoringa, a smješten je u intezivnoj jedinici.

- Četvrti pacijent ima povrede vrata, grudnog koša, otvoreni prelom desne nadlaktice. Operativno je zbrinut i dalje zahtijeva tretman u intenzivnoj jedinici - naveli su iz Kliničkog centra Crne Gore.

Direktor cetinjske Bolnice Ivan Ivanović rekao je da su dvije osobe, koje su hospitalizovane u toj bolnici, a koje su povrijeđene u jučerašnjoj tragediji, stabilnog opšteg stanja.

- Riječ je o muškarcu i jednoj ženi. Van životne su opasnosti - rekao je Ivanović za Televiziju Crne Gore.

Tridesetčetvorogodišnji Cetinjanin Vuk Borilović ubio je juče na Cetinju iz lovačke puške desetoro ljudi, među kojima i dvoje maloljetne djece. U napadu je povrijeđeno šest osoba.

Iz policije navode da je najprije pucao na porodicu čiji su članovi boravili u prostorijama njegove kuće kao podstanari.

Tada je ubio osmogodišnje i jedanaestogodišnje dijete i ranio njihovu majku koja je u bolnici podlegla povredama. Potom je pucao na stanovnike cetinjskog naselja Medovina i ubio još osam osoba, a ranio šest.

Napadača je nakon toga ubio sugrađanin.