latinica  ћирилица
13/08/2022 |  10:50 ⇒ 10:54 | Autor: RTRS

Lišen slobode zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 11. avgusta 2022. godine, lišili su slobode lice inicijala M.M. iz Gradiške zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija", navode iz ove ustanove,
Oduzeto oružje (Foto: Ustupljena fotografija) -
Oduzeto oružje (Foto: Ustupljena fotografija)

Naime, policijski službenici Policijske uprave Gradiška preduzimajući mjere i radnje na sprovođenju operativne akcije ''Kalibar'' uočili su putnički automobil ''BMW X1'' koje se kretalo u pravcu istih. Lice M.M. uočavajući da se približava policijskim službenicama zaustavilo je vozilo, te započelo radnju kretanja unazad, a potom izašlo iz vozila i odbacilo vatreno oružje. Gore navedeno lice je lišeno slobode, a na licu mjesta izvršen je uviđaj kojom prilikom je pronađeno vatreno oružje.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci izvršen je preters kuće, pomoćnih objekata, kao i vozila koje koristi navedeno lice, kojom prilikom je pronađena određena količina vojnog naoružanja, municija i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

O svemu gore navedenom obavješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se protiv M.M. podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.