latinica  ћирилица
13/08/2022 |  13:35 ⇒ 13:36 | Autor: SRNA

Međunarodni džudo turnir okupio oko 400 takmičara iz šest zemalja

Na 11. Međunarodnom džudo festivalu "Mala Evropa" u Prnjavoru učestvuje oko 400 takmičara iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Slovenije, Rumunije, Bugarske i Moldavije.
DŽudo turnir u Prnjavoru - Foto: SRNA
DŽudo turnir u PrnjavoruFoto: SRNA

Domaćin turnira je DŽudo klub "Soko - M", čiji je predsjednik Živko Milijaš rekao Srni da su zadovoljni odzivom klubova, ali i da im je žao što ove godine u Prnjavor nisu došli njihovi prijatelji iz Ukrajine, Rusije i Crne Gore.

Milijaš napominje da su sadašnje okolnosti takve da nisu mogli doći i izrazio očekivanje da će dogodine ponovo biti na ovom internacionalnom kampu i takmičenju koje se nalazi u evropskom kalendaru.

Na današnjem takmičenje u Prnjavoru, između ostalih, učestvuju članovi DŽudo kluba /DŽK/ "Apolon" iz Maribora, predvođeni trenerom Mariom Rudlom.

Rudl je u izjavi Srni rekao da je prvi put u Prnjavoru i da je zadovoljan organizacijom i prijemom.

- Trening kamp u protekla četiri dana je bio odličan, danas se ovdje takmiči 25 džudista iz Slovenije, ako bude sve u redu očekujemo plasman među prvih pet ekipa - kaže Rudl, koji je i selektor slovenačke džudo reprezentacije za kadete do 18 godina.

Međunarodno džudo takmičenje otvorio je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, koji je čestitao DŽudo klubu "Soko - M" na organizaciji i uputio riječi zahvalnosti svim takmičarima koji su došli u Prnjavor.

- Uvjeren sam da će svi džudisti koji su u Prnjavoru boravili protekih desetak dana odavde ponijeti lijepe uspomene - rekao je Tomaš.

Kroz DŽK "Soko - M" Prnjavor od osnivanja 1993. godine do danas prošlo je više od 1.000 dječaka i djevojčica različitih starosnih uzrasta. Trenutno aktivno trenira oko 100 djece uzrasta od sedam do 20 godina.

Klub će na predstojećem Svjetskom prvenstvu za kadete u Sarajevu od 24. do 29. avgusta po prvi put u tri decenije postojanja imati svog predstavnika, šesnaestogodišnjeg Luku Suvajca, trostrukog prvaka BiH i višestrukog prvaka Republike Srpske.