latinica  ћирилица
13/08/2022 |  15:28 ⇒ 16:02 | Autor: SRNA

Zaharova: Protjerivanje ruskog diplomate iz Crne Gore - hibridna kampanja Zapada

Odluka Crne Gore da protjera jednog ruskog diplomatu predstavlja nespremnost i nesposobnost zvanične Podgorice da se udalji od politike slijepog praćenja destruktivne linije Zapada, izjavila je portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
Marija Zaharova (Foto:  EPA/MAXIM SHIPENKOV) -
Marija Zaharova (Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV)

Ona ističe da to slijepo praćenje zapadne politike ide na štetu međunarodne bezbjednosti i saradnje, ali i sopstvenih nacionalnih interesa.

- Ovaj ispad crnogorskih vlasti smatramo još jednom epizodom hibridne kampanje koju su Zapad i njegovi sateliti pokrenuli protiv Rusije. U tome vidimo nespremnost i nesposobnost zvanične Podgorice da se udalji od politike slijepog praćenja takve destruktivne linije - na štetu međunarodne bezbjednosti i saradnje, ali i sopstvenih nacionalnih interesa - rekla Zaharova.

Ona je navela da je protjerivanje ruskog diplomate iz Crne Gore neosnovano i bez logike, te da Moskva ostavlja za sobom pravo na odgovor, prenio je "Sputnjik".

Zaharova je dodala da u toj odluci nema ni logike ni razloga da se tako nešto učini.

U Podgorici je juče saopšteno da je jedan ruski diplomata proglašen za "personu non grata". Ubrzo zatim se oglasilo se i Ministarstvo spoljnih poslova Rusije koje je saopštilo da će uslijediti odgovarajuće mjere.