latinica  ћирилица
14/08/2022 |  08:42 ⇒ 09:31 | Autor: RTRS

Filipović: Austrija veoma otvorena prema privrednicima Srpske (VIDEO)

Austrijski investitori pokazuju veliko interesovanje za ulaganja u Republiku Srpsku i Austrija je veoma otvorena prema privrednicima Srpske, rekao je šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović, gostujući u Јutarnjem programu naše televizije.
Mladen Filipović - Foto: SRNA
Mladen FilipovićFoto: SRNA

On je naglasio da su investitori najviše zainteresovani za ulaganje u metalnu i drvnu industriju.

- Potencijal je veliki, austriji privrednici su zainteresovani za saradnju i investicije sa privrednicima Srpske - naveo je Filipović.

Privredna razmjena Austrije i Republike Srpske, uprkos novonastalim okolnostima, na veoma je visokom nivou, a tome u prilog ide podatak da je spoljnotrgovinski promet lani iznosio 519 miliona KM i veći je za 81,7 miliona KM nego 2020. godine.

Prema njegovim riječima, zahvaljujući dobroj saradnji sa Turističkom organizacijom Republike Srpske, Predstavništvo će nastaviti da radi na promociji i turističkih potencijala Srpske.

- U planu je da kroz direktan kontakt sa predstavnicima turističkih agencija i institucija u Austriji predstavimo našu turističku ponudu. Kao dio strategije promocije turističkih kapaciteta Srpske, postoji potencijal promocije domaćih, organskih proizvoda za koje postoji veliko interesovanje u Austriji - istakao je Filipović.