latinica  ћирилица
14/08/2022 |  16:36 | Autor: SRNA

Anđelković: Političko Sarajevo tretira Srbe i Hrvate kao nacionalne manjine

Sarajevska elita tretira Srbe i Hrvate kao nacionalne manjine koje treba da budu obespravljene, a na to ukazuje i ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković koja zloupotrebljava institucije BiH, rekao je politički analitičar Dragomir Anđelković.
Dragomir Anđelković (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC) -
Dragomir Anđelković (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC)

- U državnoj zajednici tri konstitutivna naroda i dva entiteta, predstavnici jednog naroda sebi daju za pravo da nastupaju tako da oni jedini znaju "šta je šta" u BiH i kao da oni jedini imaju pravo da to iskažu - rekao je Anđelković za Srnu povodom prepiske Turkovićeve i generalnog sekretara NATO-a Јensa Stoltenberga.

On je naglasio da je to najbolja poruka Srbima i Hrvatima - da ih sarajevska elita tretira kao nacionalne manjine koje treba da budu obespravljene.

- Nije potrebno ništa drugo nego pratiti njihovo ponašanje i videti da oni, zapravo, tretiraju Srbe i Hrvate kao manjine i ne daju im nikakva prava, jer ako stvarno doživljavaju BiH u skladu sa Dejtonom ne bi se na taj način ponašali - ukazao je Anđelković.

Anđelković je naglasio da je ovo, prije svega, pritisak na Republiku Srpsku, te da bi Beograd, sa svoje, strane trebao maksimalno da se solidariše i da maksimalno stane iza Banjaluke.