latinica  ћирилица
14/08/2022 |  20:53 | Autor: RTRS

Kaluđerović pušten nakon saslušanja u tužilaštvu

Cetinjanin Nenad Kaluđerović pušten je nakon saslušanja iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, potvrđeno je Portalu RTCG.
Viši sud u Podgorici (foto:sudovi.me/me) - Foto: SRNA
Viši sud u Podgorici (foto:sudovi.me/me)Foto: SRNA

Rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Lepa Medenica kazala je ranije za Portal RTCG da se Kaluđerović odazvao na poziv Višeg državnog tužilaštva radi saslušanja u svojstvu građanina o događaju na Cetinju.

Podsjetimo, Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom događaja na Cetinju, saopštila je rukovoditeljka tog tužilaštva Lepa Medenica.

Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom događaja na Cetinju.

Iz tužilaštva podsjećaju da je Brailović u petak u Cetinju vatrenim oružjem ubio 10 i ranio šest osoba, nakon čega je ubijen.

- Nakon preduzimanja svih neophodnih mjera i radnji koje su u toku, a s ciljem potpunog rasvjetljavanja predmetnog događaja, te sprovođenja vještačenja po naredbi ovog tužilaštva, kao i saslušanja svjedoka očevidaca doći do dokaza ko je lišio života lice V.B. - navodi se u saopštenju Višeg državnog tužilaštva.

Prethodno je crnogorska policija saopštila da je Brailović ranjen kada su njeni pripadnici pokušali da ga spriječe da nastavi krvavi masakr na Cetinju, a sumnja se da je u njega pucao i Kaluđerović.