latinica  ћирилица
15/08/2022 |  08:37 ⇒ 08:40 | Autor: SRNA

Stabilno stanje povrijeđenih u pucnjavi na Cetinju

Povrijeđeni u stravičnoj pucnjavi na Cetinju, koji su zbrinuti u Opštoj bolnici "Danilo Prvi", stabilnog su opšteg zdravstvenog stanja, izjavio je doktor ove zdravstvene ustanove Dragan Sorat.
Tragedija na Cetinju (foto: screenshot - youtube.com / Pobjeda) -
Tragedija na Cetinju (foto: screenshot - youtube.com / Pobjeda)

Sorat je naveo da je pacijent čiji su inicijali A.D. /31/ na konzervativnom tretmanu i da će na liječenju ostati do daljeg, dok će D.Č. /87/ narednog dana biti puštena kući, prenosi RTCG.

Cetinjanin Nenad Kaluđerovića sinoć je u svojstvu građanina u Višem državnom tužilaštvu saslušan povodom likvidacije Vuka Borilović koji je u petak, 12. avgusta, usmrtio deset osoba prije nego što je ubijen.

Od Kaluđerovića je oduzet pištolj, koji će biti predmet daljih vještačenja.

Načelnik Stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata u Centru bezbjednosti Podgorica Srđan Korać rekao je jutros za TV "Vijesti" da se saslušavaju svjedoci i da će biti obavljen veći broj vještačenja u Kliničkom centru.

Trenutno se čeka balistički nalaz.

Korać je rekao da su porodica, supruga i tri kćerke Vuka Borilovića, koji je počinio zločin, na sigurnom i da nadležni nemaju "informacije koje ukazuju da će biti krvne osvete".

On je naveo da će se preduzeti sve mjere da ta porodica bude bezbjedna, naglasivši da oni ne mogu biti odgovorni za počinjeni zločin.

U pucnjavi u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, među kojima je i napadač Vuk Borilović, dok je šest ranjeno.

Prema zvaničnim podacima, napadač je u petak u 15.30 časova ušao u stan kod svojih podstanara i na vratima ubio jedanaestogodišnjaka, potom njegovog tri godine mlađeg brata, a onda kroz prozor pucao i u njihovu majku.

Nakon što ih je usmrtio, pozvao je njihovog oca rekao mu da mu je pobio familiju.

U narednih 45 minuta, u krugu od 80 metara od svoje kuće, ubio je još sedam ljudi i ranio šestoro.

Policija je saopštila da je u Borilovića ispalila 20 metaka i da se utvrđuju okolnosti zločina i da li je ubica preminuo kod posljedica teškog ranjavanja ili metka koji je naknadno ispalio jedan građanin.