latinica  ћирилица
15/08/2022 |  12:58 | Autor: RTRS

Republika Srpska u narednom periodu dobiće devet fudbalskih terena sa vještačkom travom

Republika Srpska u narednom periodu dobiće devet fudbalskih terena sa vještačkom travom. Ugovore su danas potpisali predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković i osam gradonačelnika i načelnika, te predstavnik Područnog fudbalskog saveza Banjaluka.
Potpisivanje ugovora - Foto: RTRS
Potpisivanje ugovoraFoto: RTRS

U godini jubileja, 30 godina postojanja Fudbalskog saveza Republike Srpske veliki projekat – izgradnja devet terena sa vještačkom travom u sedam područnih saveza Republike Srpske. Time je još jednom potvrđena snaga Saveza koji broji 370 klubova i više od 20 hiljada igrača.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su gradonačelnici Doboja, Trebinja, Zvornika, Laktaša i Prijedora, kao i načelnici Foče, Nevesinja i Pala. U Savezu sa žaljenjem konstatuju da se Banjaluka nije prijavila za ovaj projekat, ali su u Fudbalskom savezu pronašli način da preko Područnog fudbalskog saveza Banjaluka i klubovi s teritorije najvećeg grada Republike Srpske učestvuju u ovom projektu.

Izgradnja terena sa vještačkom travom pomoći će sredinama koje učestvuju u projektu daljnji razvoj ne samo fudbala, već kompletnog sporta.

Predsjednik Fudbalskog saveza Vico Zeljković naveo je da će izgradnja novih terena koštati više od 500 hiljada maraka po terenu. Savez će snositi troškove travnate podloge, a gradovi i opštine troškove građevinskih radova.