latinica  ћирилица
15/08/2022 |  15:07 ⇒ 15:22 | Autor: SRNA

Bileća: Do kraja septembra završetak rekonstrukcije trotoara

U Bileći je u toku rekonstrukcija trotoara u užem jezgru opštine u okviru projekta za koji je Vlada Republike Srpske obezbijedila 300.000 KM.
U Bileći su u toku radovi na rekonstrukciji trotoara - Foto: SRNA
U Bileći su u toku radovi na rekonstrukciji trotoaraFoto: SRNA

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje Miloš Bošnjak rekao je Srni da je projektom planirano da bude rekonstruisano oko 4.200 metara kvadratnih trotoara, a projekat bi trebao da bude završen do kraja septembra.

On je naveo da projekat podrazumijeva uklanjanje postojećeg sloja, izradu podloge, zamjenu oštećenih i postavljanje novih ivičnjaka, te postavljanje završnog sloja trotoara.

- U obuhvatu je Ulica kralja Aleksandra, te Ulica Peka Pavlovića. Ukoliko se uklopimo, pokušaćemo da rekonstruišemo i trotoare od raskrsnice kod Srednjoškolskog centra do Dječijeg vrtića u ovoj fazi, a sljedeća faza, u zavisnosti od finansijskih sredstava, biće rekonstrukcija trotoara ka Osnovnoj školi "Sveti Sava" - rekao je Bošnjak.

On je dodao da je planirano da ulica Obilićev vijenac u Bileći, kao ambijentalna cjelina iz austrougarskog perioda, bude popločana kamenom.