latinica  ћирилица
15/08/2022 |  16:48 ⇒ 21:44 | Autor: RTS

Sedmoro povrijeđenih u udesu u Bugarskoj stiglo u Srbiju

Teže povrijeđeni dečaci u saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj prebačeni su iz bolnice u Staroj Zagori u Sofiju na dalje liječenje. Sedmoro povrijeđenih stiglo je u Srbiju. Djeca su prebačena na kliniku u Tiršovoj.
Povrijeđena djeca stigla u bolnicu u Tiršovoj (Foto:  TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/ bg) -
Povrijeđena djeca stigla u bolnicu u Tiršovoj (Foto: TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/ bg)

Medicinske ekipe Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu dočekale su sanitetskim vozilima sedmoro povrijeđenih na prelazu Gradina, gdje su ih preuzele od bugarskih kolega.

Kako je potvrđeno RTS-u u niškom Kliničkom centru, ekipe su ih pratile do Beograda.

- Oni su svi stabilnog zdravstvenog stanja, mi ćemo pratiti njihove vitalne parametre od ovog trenutka, pa na dalje. Svakako je ovo veliki stres za djecu i srednjeg i mlađeg uzrasta. Mi ćemo biti tu da pružimo svu potrebnu podršku, a dalje liječenje će svakako se nastaviti u zdravstvenim ustanovama u Srbiji - kaže Dejan Milenković iz niškog Kliničkog centra.

Djeca su prebačena na kliniku u Tiršovoj. Najteže povijređeni ostaju u Bugarskoj.

Ministar Lončar, koji je sa svojim kolegom iz Bugarske ranije obišao povrijeđene koji su bili u bolnici u Staroj Zagori u Bugarskoj, istakao je da je razgovarao sa djecom i odraslima i da se operisano dijete osjeća dobro.

Lončar je tom prilikom rekao za RTS da se dva dečaka od 10 i 11 godina nalaze u intenzivnoj njezi, da je dječak od 10 godina imao operaciju noge i da je dobro, a da drugi dječak ima više povreda od kojih je dominantna povreda glave, i oni će biti prebačeni u Sofiju na dalje liječenje.