latinica  ћирилица
15/08/2022 |  22:26 ⇒ 22:41 | Autor: sputniknews.com

Armin Sinančević osvojio srebro u Minhenu

Srpski bacač kugle Armin Sinančević osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Minhenu. On je vodio poslije prve dvije serije na čuvenom Olimpijskom stadionu, ali je na kraju završio takmičenje kao drugoplasirani iza Hrvata Filipa Mihaljevića koji je osvojio zlato.
Armin Sinančević (Foto: EPA-EFE/YAHYA ARHAB) -
Armin Sinančević (Foto: EPA-EFE/YAHYA ARHAB)

Prvi hitac Sinančevića bio je odličan 21,07 metara, dok je Asmir Kolašinac bacio nešto slabije u prvoj seriji (19,64). U drugoj je srpski šampion prestupio, ali se izdvojio kao lider, dok je Kolašinac bacio za cenntimetar bolje.

Izgledalo je da će Sinančević moći do zlatne medalje i titule šampiona Evrope kada je u trećoj seriji bacio 21,24 metara i pobjegao najbližim pratiocima Hrvatu Mihaljeviću i Čehu Staneku koji su bacali identično u drugoj seriji - 21,05 metara.

Ali onda je uslijedio šok. Mihaljević je u svom trećem bacanju bacio 21,27, a potom u četvrtom i nedostižnih 21,53 metara što mu je donijelo na kraju zlatnu medalju.

Armin Sinančević je u petoj seriji bacio 21,39 i tako prestigao Čeha Staneka na drugom mjestu, ali nije mogao u posljednjoj šestoj da ugrozi šampiona Mihaljevića bacivši 21,32 metara.

Bronza je na kraju pripala Čehu Tomašu Staneku koji je bacio 21,26 metara.

Drugi predstavnik Srbije u finalu Asmir Kolašinac završio je takmičenje na osmom mjestu sa najboljim hicem 20,15 metara u posljednjoj šestoj seriji.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je čestitao Sinančeviću osvajanje srebrne medalje.