latinica  ћирилица
16/08/2022 |  11:42 ⇒ 11:44 | Autor: SRNA

Putin: Zapad koristi Ukrajince kao topovsko meso

Zapad koristi narod Ukrajine kao topovsko meso kako bi održao svoju hegemoniju, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin u obraćanju putem video-veze učesnicima 10. moskovske konferencije o međunarodnoj bezbjednosti.
Vladimir Putin (foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV) -
Vladimir Putin (foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV)

- Njima, zapadnim zemljama su potrebni sukobi kako bi održali svoju hegemoniju. Zato koriste narod Ukrajine kao topovsko meso dok sprovode antiruski projekat; zatvorili su oči na njihovu upotrebu neonacističke ideologije i masovna ubijanja civila u Donbasu i snabdijevaju Ukrajinu oružjem, uključujući ukrajinske vlasti - rekao je Putin.

Odluka da se započne specijalna vojna operacija u Ukrajini, koja je u potpunosti u skladu sa Poveljom UN, donesena je u trenutnim okolnostima, javio je TASS.

Putin je ponovio da operacija ima jasne ciljeve, a to su osiguravanje bezbjednosti Rusije i ruskog naroda, kao i spasavanje stanovništva Donbasa od genocida.

- Razvoj događaja u Ukrajini pokazuje da SAD žele da produže sukob - istakao je Putin i dodao da Vašington koristi istu praksu da izazove sukobe u Aziji, Africi i Latinskoj Americi.