latinica  ћирилица
16/08/2022 |  13:00 ⇒ 15:42 | Autor: SRNA

Petković: Turkovićeva sprovodi politiku SDA

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković izjavio je da ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković po ko zna koji put samostalno istupa i sprovod politiku SDA, te naglasio da svi relevantni politički faktori u BiH moraju da insistiraju na neutralnom stavu u vezi sa sukobom u Ukrajini.
Milan Petković - Foto: RTRS
Milan PetkovićFoto: RTRS

- Kada je riječ o sukobu u Ukrajini treba se zahtijevati poštovanje međunarodnog prava, ali BiH o tom pitanju mora da ostane neutralna i na tome moraju da insistiraju svi relevantni politički faktori - istakao je Petković komentrašući saopštenje Ministarstva spoljnih poslova u Savjetu ministara da se "BiH priključuje globalnoj inicijativi SAD" u vezi sa Ukrajinom.

Petković je naglasio za Srnu da je po Ustavu BiH spoljna politika u nadležnosti Predsjedništva BiH, a ne Ministarstva spoljnih poslova u Savjetu ministara.

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova u Savjetu ministara navodi se da se BiH pridružuje ovoj iniicjativi na poziv državnog sekretara SAD Entonija Blinkena.

- Pridružujemo se osudi aktivnosti takozvane operacije filtracije za pritvaranje i prisilnu deportaciju ukrajinskih civila u Rusiju - navodi se u saopštenju.