latinica  ћирилица
16/08/2022 |  13:15 ⇒ 13:16 | Autor: SRNA

Nešić: Turkovićeva krši Ustav

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Nešić ocijenio je da ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković krši Ustav BiH, sprovodeći politiku SDA, te da očigledno smatra da je iznad Parlamentarne skupštine i Predsjedništva BiH.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

Nešić je rekao Srni da Turkovićeva, vodeći spoljnu politiku umjesto Predsjedništva BiH, konstantno krši Ustav BiH.

- Bisera, neću je nazvati ministraom jer daleko je ona od ministra, tako se ponaša od kako je imenovana na tu poziciju. Ona je sve uzurpirala što se tiče Ministarstva inostranih poslova i spoljne politike BiH - rekao je Nešić komentarišući saopštenje Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara da se "BiH priključuje globalnoj inicijativi SAD" u vezi sa Ukrajinom.

On je podsjetio da šest mjeseci čeka na informaciju o službenim putovanjima i troškovima u Ministartvu inostranih poslova, u vezi sa čim je uputio poslaničko pitanje.

- Sve joj, nažalost, prolazi nekažnjeno. Bila je dužna da odgovori na moje poslničko pitanje, ona se nije udostojila. Očigledno misli da je iznad parlamenta, iznad Predsjedništva i odgovara svom stranačkom šefu Bakiru Izetbegoviću - ocijenio je Nešić.

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova u Savjetu ministara navodi se da se BiH pridružuje ovoj inicijativi na poziv državnog sekretara SAD Entonija Blinkena.

- Pridružujemo se osudi aktivnosti takozvane operacije filtracije za pritvaranje i prisilnu deportaciju ukrajinskih civila u Rusiju - navodi se u saopštenju.