latinica  ћирилица
16/08/2022 |  14:35 ⇒ 14:36 | Autor: SRNA

U Srbiji u ovoj godini zaplijenjene dvije i po tone droge

Policija u Srbiji je u ovoj godini zaplijenila više od dvije i po tone droge, a procesuirano je 18 organizovanih kriminalnih grupa, od kojih čak osam u vezi sa trgovinom drogom, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.
Zaplijenjena droga  (Foto:: MUP Srbije) -
Zaplijenjena droga (Foto:: MUP Srbije)

- Srpska policija nastaviće odlučno i hrabro da zadaje udarce kriminalu, a zbog visokih rezultata i predanog rada naših policajaca, Srbija može da bude ponosna - istakao je Vulin u Nastavnom centru "Makiš", gdje je prisustvovao taktičko-pokaznoj vježbi pripadnika Uprave kriminalističke policije.

Pripadnici ove uprave koristili najsavremenije puške namijenjene za vježbe i obuke koje je obezbijedilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Vulin je istakao da se nastavlja sa opremanjem i razvojem kriminalističke policije i da je važno da svaki pripadnik Uprave kriminalističke policije ima najbolju moguću opremu, oruđe i oružje, te da prilikom teških i kompleksnih zadataka budu zaštićeni.

Oprema koju je obezbijedio MUP koristi se za uvježbavanje taktike hapšenja izvršilaca krivičnih djela prilikom zaustavljanja vozila koja oni koriste, kao i prilikom upada.