latinica  ћирилица
16/08/2022 |  17:33 ⇒ 21:27 | Autor: RTRS

"Učiniti sve da Kostajnica postane perspektivna" (FOTO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će učiniti sve da opština Kostajnica postane perspektivno mjesto.
Milorad Dodik u posjeti opštini Kostajnica - Foto: RTRS
Milorad Dodik u posjeti opštini KostajnicaFoto: RTRS

- Govorili smo o neophodnosti da se modernizuje dio magistralnog puta kroz centar grada dužine 600 metara, i to ćemo raditi u narednom periodu, kao i neke lokalne puteve - naglasio je Dodik nakon sastanka sa načelnikom opštine Kostajnica Nikolom Јanjetovićem.

Dodik je poručio da je za svaku opštinu važno vodosnabdijevanje, da ima dječije igralište, a da je posebno važno pitanje u Kostajnici smještaj administracije lokalne uprave koja je sada u iznajmljenom objektu.

- To pitanje treba rješavati. To svakako nije nešto što možemo riješiti brzo, ali imamo namjeru da pomognemo ovoj lokalnoj zajednici da riješi to pitanje. Razgovaraćemo u narednom periodu o tome - kazao je Dodik.

      View this post on Instagram

A post shared by Milorad Dodik (@mdodik.official)

Dodik je naglasio da je opština Kostajnica imala velika dugovanja, a da danas to nije slučaj.

- Prije dvije godine, kada je naš načelnik preuzeo dužnost, zaduženost opštine bila je veća od godišnjeg budžeta, a danas nema nikakvih dugova. Uspjeli smo da, kroz pomoć Vlade Srpske i Vlade Srbije saniramo mnoge probleme u ovoj opštini, ali čekaju nas razvojni projekti - izjavio je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH je poručio da je zahvalan ljudima na strpljenju i razumijevanju, te dodao da nisu sve stigli da urade, ali većinu jesu.

Načelnik opštine Kostajnica Nikola Јanjetović izjavio je da je sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom razgovarao o tekućoj problematici u ovoj lokalnoj zajednici i izrazio zahvalnost za najavljene projekte koji će biti realizovani u Kostajnici.

- Razgovarali smo o smještajnim kapacitetima za prostorije opštine, rekonstrukciji određenih dijelova puteva i o izgradnji dječijeg igrališta - rekao je Јanjetović.