latinica  ћирилица
16/08/2022 |  21:00 | Autor: SRNA

Aulić: Šarović svaka četiri dana mandata pomilovao po jednog osuđenika

Član Glavnog odbora SNSD Saša Aulić izjavio je da dok se milosrdni Mirko Šarović bavio pomilovanjima ubica i sticanjem nekretnina, radnici su ostajali bez poslova, penzioneri bez punih i redovnih penzija, a Srpska bez svojih nadležnosti i perspektive.
Saša Aulić - Foto: RTRS
Saša AulićFoto: RTRS

Aulić je istakao da je Šarović u prosjeku svaka četiri dana predsjedničkog mandata pomilovao po jednog osuđenika, te upitao da li je to boljitak koji građanima obećava danas.

- Sigurno je da građani Srpske nisu zaboravili period Šarovićeve vladavine, kada su pomilovane ubice harale ulicama širom Republike Srpske. Za nepune tri godine njegovog mandata, pomilovao je 240 osuđenika, od kojih su neki nakon pomilovanja ponavljali najteže zločine - naglasio je Aulić.

Aulić je podsjetio da je Šarović vođa SDS-ovih bjegunaca iz NSRS, iza kojih su ostajale prazne skupštinske klupe kad god su na dnevnom redu bile važne nacionalne teme.

- Riječ je o čovjeku koji će ostati upamćen po tome što je iz parlamenta Srpske pobjegao direktno u emisiju sa Bakirom Izetbegovićem, što će ući u istoriju političkog beščašća na ovim prostorima - ocijenio je Aulić.

On je naglasio da se takve stvari ne zaboravljaju, niti se politički opraštaju i to će najbolje dokazati upravo građani Srpske na predstojećim izborima.