latinica  ћирилица
17/08/2022 |  07:02 ⇒ 13:07 | Autor: RTRS

Na Manjači predstavljanje plana izgradnje ski-centra; Prisustvuju Cvijanović i Dodik

Master plan izgradnje i strategije razvoja ski-centra na Manjači biće predstavljen danas na Manjači, najavljeno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske.
Manjača - Foto: RTRS
ManjačaFoto: RTRS

Predstavljanju plana izgradnje prisustvovaće predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u parohijskom domu Crkve Uspenja Presvete Bogorodice.

Najavljeno je da će predstavljanju prisustvovati i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ministri u vladi Srpske, te drugi zvaničnici.

Na Manjači su danas i predstavnici Srbije.

Najavljeno je da će današnjem događaju, prisustvovati i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Plan izgradnje ski-centra Manjača predstaviće direktor Olimpijskog centra "Јahorina" Dejan Ljevnaić.

Vlada Republike Srpske usvojila je informaciju o izgradnji ski-centra Manjača procijenjene vrijednosti projekta 53.360.000 KM bez PDV-a, koja se odnosi na troškove projektovanja i izgradnje tog centra.

Planirana površina ski-centra odnosi se najvećim dijelom na površine koje zauzimaju ski-staze, čija ukupna površina iznosi 75.000 metara kvadratnih, zatim instalacije i ljetni sadržaj.

Prema planiranom rješenju ski-centra Manjača, predviđen je jedan isklopivi šestosjed, pokretna traka, dvije osnježene ski-staze, sistem za osnježavanje sa jezerom, osvjetljenje staza, ambulanta, biciklistička i šetačka staza, upravna zgrada, parking i drugi prateći sadržaj.