latinica  ћирилица
17/08/2022 |  08:38 | Autor: SRNA

Poslanici izglasali - Zeta samostalna opština

Skupština Crne Gore izglasala je izmjene i dopune Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, kao i Zakona o glavnom gradu, kojima je predviđeno osnivanje Zete kao samostalne opštine.
Skupština Crne Gore - Foto: RTRS
Skupština Crne GoreFoto: RTRS

Za ta zakonska rješenja noćas su glasala 44 poslanika, protiv su bila dva, a 35 je bilo uzdržano. Zakoni će stupiti na snagu danom objavljivanja u Službenom listu Crne Gore.

Skupština je podržala otvaranje parlamentarne istrage i formiranje anketnog odbora radi prikupljanja informacija i činjenica o postupanjima Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost, u odnosu na događaje na Cetinju 4. i 5. septembra prošle godine.

Na sjednici, koja je trajala do iza ponoći, poslanici nisu izabrali četiri člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika, jer nijedan od predložena četiri kandidata nije dobio dvotrećinsku podršku.

Naredna vanredna sjednica biće održana u petak, 19. avgusta, kada je na dnevnom redu rasprava o povjerenju Vladi Dritana Abazovića, koju je inicirala Demokratska partija socijalista.