latinica  ћирилица
17/08/2022 |  09:22 ⇒ 09:42 | Autor: SRNA

Pjesnički konkurs pravoslavne duhovne tematike

Crkvena opština Brod i Srpski književni klub "Vihor" iz Dervente raspisali su treći pjesnički konkurs pravoslavne duhovne tematike, povodom praznika Pokrova Presvete Bogorodice, slave istoimenog hrama i opštine Brod.
Pisanje - Foto: ilustracija
PisanjeFoto: ilustracija

Pravo učešća na konkursu, koji je otvoren do 15. septembra, imaju pjesnici iz cijelog svijeta sa dvije pjesme pravoslavne duhovne tematike.

Pjesme moraju biti napisane ćirilicom, isključivo u vord dokumentu /Times New Roman 12/, potpisane punim imenom i prezimenom, sa kraćom biografijom i kontakt podacima šalju se isključivo na mejl posavskenovosti@gmail.com.

Naknada za učešće na konkursu se ne plaća.

Organizatori su naveli da nakon konkursa, koji je raspisan uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija, slijedi priprema zajedničkog zbornika "Pokrovsko pjesničko saborovanje", kao i istoimene kulturne manifestacije.

Priređivač knjige je Nenad Simić.

Pjesme autora koje budu primjerene sadržajem i tehničkim uslovima konkursa biće objavljene u zajedničkom zborniku, a njegova promocija i održavanje manifestacije "Pokrovsko pjesničko saborovanje" planirano je u oktobru u Brodu.

Učešćem na konkursu pjesnici ostvaruju pravo nastupa na manifestaciji, a svaki autor biće nagrađen zbornikom i drugim poklonima.

Ove godine organizatori planiraju da nagrade najmlađeg i najstarijeg učesnika konkursa.