latinica  ћирилица
17/08/2022 |  10:31 ⇒ 14:45 | Autor: RTRS

Sve spremno za početak Međunarodnog rukometnog turnira (VIDEO)

Pedeset treći Međunarodni rukometni TV turnir šampiona "Doboj 2022", na kojem će učestvovati osam ekipa, biće održan od 23. do 27. avgusta u ovom gradu.
Doboj - Foto: RTRS
DobojFoto: RTRS

U grupi A igraće "Sloga" iz Doboja, "Tatran Prešov" iz Slovačke, "Sen Galen" iz Švajcarske i "Zagreb" iz Hrvatske, koji je i prošlogodišnji pobjednik.

Banjalučki "Borac", "El Ahli" iz Egipta, "Celje" iz Slovenije i "Vojvodina" iz Srbije biće u drugoj grupi.

Predsjednik Izvršnog odbora turnira Enes Suljkanović rekao je na konferenciji za novinare u Doboju da je stadion sportskih igara spreman za takmičenje.

Nagradni fond turnira je 35.000 KM.

Predsjednik takmičarske komisije Mladen Dragičević naveo je da je turnir organizovan zahvaljujući bezrezervnoj podršci grada Doboja i da je ove godine ulaz besplatan.

Gradonačelnik Boris Јerinić najavio je da će u nedjelju, 21. avgusta, uoči otvaranja rukometnog turnira, biti održana manifestacija "Parada sporta", na kojoj će učestvovati 24 sportska kolektiva sa područja ovog grada.

On je naveo da će "Parada sporta" početi u 18.45 časova i da će nakon ove manifestacije biti održan muzičko-zabavni program, u okviru kojeg će nastupiti pjevačica Milica Pavlović.

Ceremonija otvaranja 53. Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona "Doboj 2022" predviđena je za utorak, 23. avgusta, od 17.00 časova.