latinica  ћирилица
17/08/2022 |  12:00 ⇒ 12:35 | Autor: RTRS

U Prijedoru održan festival "Urlik pod Kozarom" (VIDEO)

U lapidarijumu Muzeja Kozare u Prijedoru, održan je Festival savremene poezije "Urlik pod Kozarom". Riječ je o festivalu na kojem su predstavljeni mladi pjesnici, pisci i slikari iz Srpske i Srbije.
Prijedor - festival "Urlik pod Kozarom" - Foto: RTRS
Prijedor - festival "Urlik pod Kozarom"Foto: RTRS

U programu su učestvovali pjesnici Pavle Banjac (Prijedor), Miloš Puđa (Prijedor), Danijela Kovrlija (Prijedor), Danijel Gatarić (Prnjavor), Јovana Radaković (Prijedor), Vladan Krečković (Beograd) i Stefan Stanojević (Pančevo).

U pratećem programu otvorena je izložba likovnih radova Amile Dizdarević.

Festival, koji je organizovala Narodna biblioteka "Ćirilo i Metodije", predstavlja podršku mladim umjetnicima u raznim sferama.

- Riječ je o festivalu koji je svoj početak imao u jednom parku u Prijedoru. Mladi pjesnici nastupali su osvjetljavajući sebi knjige mobilnim telefonima. Mi smo odlučili da se to ne ponovi i da ih podržimo kao ustanova. To je dobilo multimedijalni karakter zato što imamo i prateću likovnu izložbu - izjavila je direktorka Narodne biblioteke "Ćirilo i Metodije" Gordana Vila.

Prvi festival "Urlik pod Kozarom" organizovan je u saradnji sa prijedorskom Gradskom upravom, u okviru manifestacije Ljeto kulture.