latinica  ћирилица
17/08/2022 |  13:54 ⇒ 15:15 | Autor: RTRS

Dodik: Ski-centar na Manjači biće kvalitetna turistička destinacija (FOTO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da su institucije Republike Srpske ozbiljne u namjeri da realizuju projekat izgradnje ski-centra na Manjači koji će biti kvalitetna turistička destinacija.
Predstavljanje plana izgradnje ski-centra na Manjači - Foto: RTRS
Predstavljanje plana izgradnje ski-centra na ManjačiFoto: RTRS

Dodik je rekao da Vlada Republike Srpske stoji iza ovoga projekta i da je dala saglasnost Olimpijskom centru Јahorina da krene u realizaciju.

Dodik je, na prezentaciji master plana izgradnje i strategije razvoja ski-centra na Manjači, istakao da bi i veliki investitori sa Јahorine mogli da ulažu na Manjači.

On je naglasio da se ide dalje sa realizacijom značajnih projekata u Republici Srpskoj, a jedan od njih jeste i gradnja ovog ski-centra.

- Svaki glavni grad ima ovakve sadržaje, što mora da ima i Banjaluka - rekao je Dodik, istakavši da će realizacija ovog reprezentativnog projekta početi odmah.

Predstavljanju master plana prisustvovali su i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ministri u Vladi Srpske, te drugi zvaničnici.

Vlada Republike Srpske usvojila je informaciju o izgradnji ski-centra Manjača procijenjene vrijednosti projekta 53.360.000 KM bez PDV-a, koja se odnosi na troškove projektovanja i izgradnje tog centra.

Planirana površina ski-centra odnosi se najvećim dijelom na površine koje zauzimaju ski-staze, čija ukupna površina iznosi 75.000 metara kvadratnih, zatim instalacije i ljetni sadržaj.

Prema planiranom rješenju ski-centra Manjača, predviđen je jedan isklopivi šestosjed, pokretna traka, dvije osnježene ski-staze, sistem za osnježavanje sa jezerom, osvjetljenje staza, ambulanta, biciklistička i šetačka staza, upravna zgrada, parking i drugi prateći sadržaj.