latinica  ћирилица
17/08/2022 |  14:30 | Autor: SRNA

Za kapitalne investicije u Istočnoj Ilidži tri miliona KM

Opština Istočna Ilidža izdvojila je iz ovogodišnjeg budžeta oko tri miliona KM za kapitalne projekte, rekao je načelnik ove lokalne zajednice Marinko Božović.
Istočna Ilidža - Foto: ilustracija
Istočna IlidžaFoto: ilustracija

Božović je naveo da su u toku radovi na saobraćajnici koja će povezati naselja Kula i Kotorac, kao i izgradnja vodovodne mreže na ovom području jer je sadašnji kapacitet vodovoda veoma mali.

On je dodao da je u toku izgradnja vodovodne mreže prema Grabskim mlinima, za šta je u budžetu obezbijeđeno oko 350.000 KM.

- Zajedno sa Vodovodom i opštinom Istočno Novo Sarajevo učestvujemo u realizaciji ovog projekta, čime će biti omogućeno dovođenje 25 litara vode u sekundi na prostor Istočne Ilidže, odnosno cijelog Istočnog Sarajeva - pojasnio je Božović za Srnu.

Prema njegovim riječima, trenutno se radi park kod Crkve Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama, potpisan je ugovor sa izvođačem za unutrašnje uređenje spomen-kapele na Veljinama i očekuje se početak postavljanja ograde oko crkve, a sve uz blagoslov Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma.

On je podsjetio da je nedavno potpisan ugovor o izgradnji kanalizacione mreže prema poslovnoj zoni Muljište, a radovi na mostu "Plavi anđeli" su u završnoj fazi i u naredih mjesec dana će biti završen i povezan sa dijelom Aerodromske ulice.

- Osim investicija koje radi opština, veliki broj investitora je počeo izgradnju, prije svega, poslovnih objekata - rekao je Božović i dodao da se trenutno grade dva poslovna objekta, a jedan od njih će biti otvoren 26. avgusta.

On je najavio da će u septembru početi saniranje dijela korita Kasindolske rijeke od mosta u Ravnogorskoj ulici do mosta kod Osnovne škole "Јovan Dučić".