latinica  ћирилица
17/08/2022 |  15:11 | Autor: SRNA

Na graničnim prelazima uhapšeno 10 lica

Pripadnici Granične policije u Gradišci uhapsili su danas državljanina Ruske Federacije, jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjaluci zbog krađe.
Granični prelaz - Foto: RTRS
Granični prelazFoto: RTRS

Lice čiji su inicijali F.P. /30/ kontrolisano je na ulasku u BiH na graničnom prelazu Gradiška i predato je službenicima Okružnog centra Sudske policije Banjaluka, saopšteno je iz Granične policije BiH.

U saopštenju se dodaje da su 12. avgusta pripadnici ove jedinice pri izlasku iz BiH na prelazu Gradiška uhapsili državljanina Hrvatske čiji su inicijali S.G. /67/, jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja kazne zatvora. On je predat službenicima Okružnog centra Sudske policije Banjaluka.

Na graničnom prelazu Izačić danas je uhapšeno lice čiji su inicijali A.I. /33/, jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Cazinu zbog nanošenja teške tjelesne povrede. Državljanin BiH je kontrolisan na ulasku u BiH i predat je službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu.

Prilikom ulaska u BiH na prelazu Izačić, 13. avgusta je uhapšeno lice čiji su inicijali S.R. /33/, državljanin BiH, jer je provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjaluci zbog utaje. Ovo lice je predato službenicima Okružnog centra Sudske policije Prijedor.

Pripadnici Granične policije u Orašju su 15. avgusta uhapsili lice čiji su inicijali R.H. /29/ jer je ustanovljeno da ga potražuje Opštinski sud u Lukavcu zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge. Državljanin BiH je kontrolisan na izlasku iz BiH i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Na Aerodromu Tuzla, na letu iz Memingena, 15. avgusta uhapšeno je lice čiji su inicijali D.R. /47/ nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju zbog teške krađe. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra Sudske policije Bijeljina.

U saopštenju se dodaje da su pripadnici Granične policije u Doljanima 15. avgusta uhapsili lice čiji su inicijali D.M. /50/, jer je ustanovljeno da je za njim Federalna uprava policije raspisala potragu zbog krivičnog djela iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije. Državljanin BiH i Hrvatske je kontrolisan na ulasku u BiH na prelazu Bijača i predat službenicima FUP-a.

Službenici ove jedinice su 12. avgusta na izlasku iz BiH na prelazu Doljani uhapsili lice čiji su inicijali A.Z. /34/ jer je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu zbog krivičnog djela ugrožavanje bezbjednosti. Državljanin BiH je predat pripadnicima Policijske uprave Trebinje.

Pripadnici Granične policije Kamensko su 14. avgusta prilikom ulaska u BiH uhapsili lice čiji su inicijali Z.M. /39/, jer je povjerama utvrđeno da ovu osobu potražuje Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu zbog oštećenja tuđe stvari. Državljanin BiH je predat pripadnicima Policijske stanice Donji Vakuf.

Granična policija u Zvorniku je 13. avgusta uhapsila lice čiji su inicijali S.S. /46/, jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontrolisan na izlasku iz BiH na prelazu Šepak i predat službenicima Okružnog centra Sudske policije Bijeljina.