latinica  ћирилица
17/08/2022 |  19:42 ⇒ 19:53 | Autor: RTS

Kod vlasnika i zakupca autobusa koji se prevrnuo u Bugarskoj utvrđeno više od 100 prekršaja

Prilikom kontrole vlasnika autobusa koji se prevrnuo u Bugarskoj sačinjeno je 99 prekršajnih naloga, a kod zakupca tog autobusa koji je imao licencu za prevoz putnika, utvrđena su četiri prekršaja, saopštio je MUP Srbije.
Policija - Foto: RTRS
PolicijaFoto: RTRS

Povodom saobraćajne nesreće u kojoj je povrijeđeno 12 djece i dvoje odraslih, kada se autobus koji je prevozio djecu i roditelje iz Srbije prevrnuo u Bugarskoj, po hitnom postupku je izvršen nadzor vlasnika autobusa, kao i preduzetnika koji je zakupio taj autobus, saopštila je policija.

- Tom prilikom, kod pravnog lica - vlasnika vozila utvrđeni su prekršaji iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, zbog čega je sačinjeno 99 prekršajnih naloga za koje je predviđena novčana kazna u ukupnom iznosu od 3.510.000 dinara i podnijet je jedan zahtev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima - navodi se u saopštenju.

Tokom nadzora korisnika vozila po ugovoru o zakupu, koji inače posjeduje važeću licencu za prevoz putnika, utvrđeni su prekršaji iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima.

Po tom osnovu, kako se navodi, sačinjena su četiri prekršajna naloga za koje je predviđena ukupna novčana kazna od 420.000 dinara, a podnijet je i jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Iz MUP-a Srbije poručuju da će, pored redovnih kontrola, povodom početka školske godine saobraćajna policija pojačano kontrolisati prevoznike i autobuse kojima se vrši organizovan prevoz djece.