latinica  ћирилица
18/08/2022 |  07:57 ⇒ 09:01 | Autor: SRNA

U Beogradu počinje Bir fest

Tradicionalni beogradski festival piva Bir fest, koji počinje danas na Ušću, obilježiće 300 godina pivarstva u Srbiji, a na dvije bine nastupiće više od 50 izvođača.
Birfest Beograd - Foto: RTRS
Birfest BeogradFoto: RTRS

Na četvorodnevnom festivalu, koji se ove godine održava u novom formatu i sa brojnim inovacijama, biće predstavljeno 300 brendova piva.

Nastupiće brojne domaće, regionalne i svjetske muzičke zvijezde, kao što su Tomi Emanuel, Košin, Bajaga i instruktori, Atomsko sklonište, Hladno pivo, Masimo Savić, Niplpipl, Psihomodo pop, Lav hanters, I-plej, Blaža i kljunovi, DLM, zatim Konstrakta, Senidah, te Kvin ril tribjut i Bijelo dugme tribjut.

U "klaud zoni" publiku očekuje vrlo atraktivan program, između ostalog susreti motociklista sa izložbom "kraft motora" i čuvenim "zidom smrti", sajlent disko bina, "selfi muzej" sa velikim brojem atraktivnih selfi pozicija, luna-park sa brojnim atraktivnim vožnjama na jednom mjestu i mnogi drugi sadržaji.

Očekuje se da veliki hit na festivalu budu i panoramski baloni sa korpom za spektakularni pogled na Beograd, prenijeli su beogradski mediji.

Na ovogodišnju glavnu binu dugu 50 metara stiže više od 300 rasvjetnih tijela, kao i više od 800 metara kvadratnih LED ekrana, što je najveća količina ekrana ikad postavljena na ovim prostorima na jednoj festivalskoj bini.

Ovogodišnji Bir fest biće podijeljen u dvije zone - muzičku sa nastupima brojnih muzičkih zvijezda, kao i "klaud zonu", sa brojnim sadržajima za sve uzraste, među kojima su "bir market" i "kraft bir lend" sa više od 300 etiketa piva, te moto-plac sa posebnom binom i muzičkim programom, "zidom smrti", kampom, izložbom kastom i oldtajmer motora, te tatu studiom.

Povodom tri vijeka pivarstva u Srbiji ogromna pažnja biće poklonjena zanatskim pivarima, pa su za potrebe Bir festa naručene posebno dizajnirane kupole u kojima će oni predstaviti paletu svojih proizvoda.

U "klaud zoni" posjetioce očekuje najveći "burger haus" ikada napravljen u ovom dijelu Evrope, sa kapacitetom od gotovo 1.000 sjedećih mjesta.

U koprodukciji sa beogradskim lancem restorana izrađene su specijalne festivalske recepture, a za vegeterijance u ponudi će biti posebni recepti i zalogaji.

Kapije Bir festa biće otvorene od 18.00 do 3.00 časa.

Ulaz na "klaud zonu" festivala je slobodan, dok će se na koncertni prostor festivala do 19.30 časova ulaziti besplatno, a nakon toga, uz kupovinu pića u iznosu od 590 dinara za koju posjetioci dobijaju dva vaučera koja mogu u toku večeri da iskoriste na posebno obilježenim šankovima.