latinica  ћирилица
18/08/2022 |  09:00 ⇒ 09:13 | Autor: sputniknews.com

Ćorić eliminisao Nadala u Sinsinatiju

Senzacija u Sinsinatiju - Hrvat Borna Ćorić elminisao je na startu Mastersa favorizovanog Rafaela Nadala poslije velike borbe i tri seta 7:6, 4:6, 6:3 u meču koji je trajao dva sata i 54 minuta. Španac tako neće biti u prilici da se ponovo domogne prvog mjesta na ATP rang listi.
Borna Ćorić (Foto arhiv: EPA-EFE/IAN LANGSDON) -
Borna Ćorić (Foto arhiv: EPA-EFE/IAN LANGSDON)

Španac, inače treći reket planete, stigao je u Sjedinjene Američke Države sa visokim ambicijama. Trofej u Sinsinatiju, uz eventualno ispadanje Danila Medvedeva do četvrtfinala, lansirali bi Rafu ponovo da bude svjetski broj jedan, ali... Ništa od toga!

Za to se postarao Borna Ćorić koji je ostvario jedan od najvećih trijumfa u dosadašnjoj karijeri, a podršku iz boksa pružao mu je srpski teniser Filip Krajinović, koji je prethodno eliminisan na istom turniru od Stefanosa Cicipasa.

Nadal je tako ostao bez šanse da se osvajanjem Sinsinatija i eventualnim ispadanjem Medvedeva u četvrtfinalu ili ranije, vrati na tron. S druge strane, Čorić će za narednog rivala imati Roberta Bautistu Aguta.

Nadalu sada prijeti opasnost da sklizne na četvrtu poziciju u zavisnosti od toga kakav rezultat napravi njegov nasljednik Karlos Alkaras u Ohaju.