latinica  ћирилица
18/08/2022 |  12:37 ⇒ 19:39 | Autor: RTRS

Dodik: Šmit pobjesnio zbog Izbornog zakona (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da Republika Srpska odbija svaku vrstu nametanja, pa i Izbornog zakona zbog kojeg je Kristijan Šmit pobjesnio.
Milorad Dodik - Foto: SRNA
Milorad DodikFoto: SRNA

Komentarišući jučerašnje Šmitovo ponašanje na konferenciji za novinare, Dodik je rekao da se Šmit ponaša razjareno i bijesno što je neprimjereno i da izraz njegovog lica podsjeća na neka koja su se mogla vidjeti u prošlosti.

- On je za političare u Federaciji BiH rekao da su smeće, to se ne odnosi na Republiku Srpsku što govori da smo dobri momci. Šmit i dalje ostaje nelegitiman visoki predstavnik koji govori neistine da su ljudi ginuli za BiH. Naše stanovništvo nije ginulo za BiH, nego za nezavisnu i samostalnu Republiku Srpsku i vrijeđanje je da su naši borci ginuli za BiH - rekao je Dodik.

On je naveo da Republika Srpska želi da učestvuje u izmjenama Izbornog zakona BiH koje se odnose na Dom naroda FBiH što podrazumijeva i položaj Srba.

- Republika Srpska je htjela da učestvuje u izmjenama navedenog zakona, ali pitanja koja se odnose na Bošnjake i Hrvate nas se ne tiču. Rekli smo da ćemo podržati ono što se dogovore predstavnici ova dva naroda - rekao je Dodik.