latinica  ћирилица
18/08/2022 |  12:54 | Autor: SRNA

RUGIPP: Promovisanje osnivanja novog katastra nepokretnosti

Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove predstavila je danas u Banjaluci aktuelnu medijsku kampanju podizanja svijesti javnosti o aktivnostima i rezultatima Uprave, koja je fokusirana prvenstveno na promovisanje osnivanja novog katastra nepokretnosti, masovne procjene vrijednosti nepokretnosti i novog premjera.
RUGIPP - Foto: ilustracija
RUGIPPFoto: ilustracija

Pomoćnik direktora za međunarodne projekte, fondove i donacije RUGIPP-a Јasenko Nedinić rekao je tokom prezentacije da su ciljevi kampanje promovisanje značaja osnivanja katastra nepokretnosti, podizanje svijesti javnosti o značaju saradnje prilikom katastarskih premjera, kao i o stručnim službama i aktivnostima koje sprovodi Uprava.

On je dodao da kampanja ima za cilj i promovisanje prednosti novog sistema masovne procjene vrijednosti neopokretnosti koji je trenutno u izradi i pilotiranju.

"Kampanja je započela prije mjesec dana. Republička uprava prepoznala je da određen broj građana nema dovoljno znanja i informacije kada su u pitanju sve aktivnosti koje vrši RUGIPP", rekao je Nedinić novinarima.

On je naveo da se kampanja finansira iz projekta Svjetske banke, te da je plan da se taj projekat završi sredinom 2024. godine.

"Novo rukovodstvo Republičke uprave želi da podigne nivo usluga na viši nivo", dodao je Nedinić.