latinica  ћирилица
18/08/2022 |  14:14 | Autor: RTS

Finska premijerka na udaru kritika (VIDEO)

Finska premijerka Sana Marin našla se na udaru kritika nakon što je društvenim mrežama počeo da kruži video-snimak na kojem se ona "ludo" zabavlja na jednoj žurki.
Finska premijerka Sana Marin (Foto: PA-EFE/HENRIK MONTGOMERY) -
Finska premijerka Sana Marin (Foto: PA-EFE/HENRIK MONTGOMERY)

U novom snimku premijerka pleše i peva sa nekoliko prijatelja i javnih ličnosti uz pjesme finskog repera Petri Nigorda i pop zvijezde Anti Tuisku, dok se čuju ljudi u pozadini kako pričaju o kokainu, prenose finski mediji.

Finski poslanik Miko Kerne, iz vladajućeg koalicionog partnera Partije centra, pozvao je premijerku da uradi test na drogu i javno objavi rezultate.

Na konferenciji za novinare, Marinova je negirala da je koristila drogu i rekla da "nema šta da sakrije".

- Igrala sam, pjevala, slavila, radila legalne stvari - rekla je Marinova i dodala da nije puno pila.

Istakla je i da je vjerovala da, pošto su snimci privatni i sa privatnog događaja, neće biti objavljeni, kao i da je loše što su se našli u žiži javnosti.

Snimci su izazvali pravu buru na internetu. I dok neki kritikuju Marinovu zbog, kako kažu, neodgovornog ponašanja, drugi ovo vide kao mogućnost za povećanje popularnosti 36-godišnje premijerke.

Najmlađa finska premijerka nerijetko se suočava sa kritikama zbog čestih posjeta klubovima i festivalima.

Marinova se našla na udaru kritika i prošlog decembra, kada je izašla u noćni izlazak ubrzo nakon što je kolega iz Vlade dobio pozitivan test na virus korona.