latinica  ћирилица
18/08/2022 |  14:53 ⇒ 17:42 | Autor: RTRS

Potpisan Posebni kolektivni ugovor za radnike MUP-a (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i predsjednik Sindikata radnika unutrašnjih poslova Anica Јondić potpisali su danas u Banjaluci Posebni kolektivni ugovor koji važi u naredne tri godine sa mogućnošću mijenjanja.
Potpisan Kolektivni ugovor - Foto: RTRS
Potpisan Kolektivni ugovorFoto: RTRS

Iz sindikata ističu da će i dalje ostati pri tome da se zakonski moraju regulisati prekovremeni sati i plaćen prevoz za sve radnike Ministarstva unutrašnjih poslova.

Lukač je izrazio zadovoljstvo jer su potpisanim ugovorom unesena određena poboljšanja i nema nikakvih novih finansijskih opterećenja.

- Imali smo određena pitanja koja će i u narednom periodu biti aktuelna da se rješavaju, kao što je prekovremeni rad, jer pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske imaju prilično veliki broj prekovremenih sati, s obzirom da policija ima ovlaštenja i potrebe da se nađe na svakom mjestu i u svako vrijeme - rekao je Lukač.

Јondićeva je istakla da je potpisivanjem ugovora omogućen kontinuitet postojećih prava radnika MUP-a, te da cilj sindikata da pregovore iskoristi da postojeći nivo prava podigne na viši nivo, ali i da utvrdi neka nova prava.