latinica  ћирилица
18/08/2022 |  15:07 ⇒ 15:08 | Autor: SRNA

Vulić: Njemačkom turisti Šmitu postalo jasno šta znači lažni bošnjački zagrljaj

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izrazila je uvjerenje da postoji stručni naziv za jučerašnji nastup Kristijana Šmita, ali je sigurna da je i njemu postalo jasno šta znači lažni bošnjački zagrljaj pa je zato onako nervozan.
Sanja Vulić - Foto: RTRS
Sanja VulićFoto: RTRS

- Političko, bošnjačko Sarajevo želi satanizaciju Srba i Hrvata, a danas kada je turista Šmit shvatio da su ga jednoumljem i mržnjom doveli u bezizlaznu situaciju, brutalno ih vrijeđa - rekla je Vulićeva i naglasila da je dijalog u BiH između lidera tri naroda prijeko potreban, a da neustavne naredbe i nametanja od turiste u BiH Šmita vode u sunovrat, nikako ka dijalogu.

Ona je navela da je njemački turista u Sarajevu Kristijan Šmit đonom krenuo na Srbe čim je kročio na tlo zajednice gdje žive tri naroda u dva entiteta.

- Tražio je saveznike u SDA i Bošnjacima, infiltriranim iz SDA u OHR i druge kancelarije međunarodnih zajednica, a nije mario za upozorenja dobro upućenih da je izvjesna dama iz SDA zavela Valentina Incka i da su, zapravo, sve odluke koje je on donio isključivo kreacija SDA - rekla je Vulićeva.

Ona je naglasila da su Srbi čestit, ponosit i iskren narod i nema osnova da se Šmit vrijeđa kada mu otovoreno kažu da je on turista, jer ga Savjet bezbjednosti nije potvrdio, i da kao takav ne može imati veća prava u odnosu na bilo koje druge turiste.

Vulićeva je dodala da javnost još čeka odgovor Službe za poslove sa strancima o statusu Kristijana Šmita u BiH.